Skip Main Links
corner view of the Englewood Police Headquarters at dusk with entrance lit from above
Englewood Police Headquarters

Community from Within

Client

City of Englewood, CO

Project Location

Englewood, CO

Area

52,000 SF

Date Completed

2019

It was a challenge to design a facility that fit onto a small, urban site, while the police department operated right next door through construction, but our team created an efficient rectangular form where we worked closely with stakeholders to optimize the process flows within the building. Our team looked beyond the owner’s goals to incorporate best practices and sustainable justice guidelines into every aspect of this project.

We realized a major need and opportunity to design a facility with a strong emphasis on community connection and social interaction. Additionally, we focused on the design of spaces that would not only support staff wellness but recognized the value of the service which the police department and their staff provide to their community. The headquarters creates spaces for connections that build on relationships and trust with the community, while also creating spaces that help staff build bonds and reinforce their mission.

Awards

2020 Best Project, Government/Public Building

ENR Mountain States Best Project Awards

2020 Justice Facilities Review Award

Academy of Architecture for Justice

Contact Us

Contact Us

  • Section Break

  • Section Break