Skip Main Links
Fayetteville High School 2nd floor with seamless window hallway extends to create covered walkway above stone wall to entry
Fayetteville High School

Sensitive Renovation Supports Next-Gen Learning

Client

Fayetteville Public Schools

Project Location

Fayetteville, AR

Students

3,000

Area

177,500 SF

To maintain its competitive advantage in academics and attract the state’s brightest students, Fayetteville Public Schools tasked us to strategically re-structure its educational program into a small learning community, or SLC, model. This vision constitutes a massive modernization of aged buildings through a 36-month phased approach, allowing for continuous operation of the school during construction.

The new SLCs are designed with core learning studios that feature discovery, project-based learning, and digital and applied learning labs to foster collaboration. Distributed administration, resource centers, and dining allow students to spend a majority of their day within their SLC.

The MEP design allows systems in each space to operate individually and ultimately be integrated into one core system at project completion. The addition features abundant glass and overlooks a new landscaped street which creates a collegiate campus feel, reflective of the school’s ties to the University of Arkansas.

Awards

2016 Education Facility Design Award

AIA Committee on Architecture for Education

Contact Us

Contact Us

  • Section Break

  • Section Break